top of page
1O5A2694_websize.jpg
closing the bones gent

Rebozo sluitingsritueel

Een moment van gedragen worden en loslaten

Het lichaam en de geest van een vrouw kunnen verschillende levensfasen of situaties als intens ervaren, zowel fysiek, emotioneel als spiritueel. Na dergelijke ervaringen, of het nu gaat om een bevalling of een andere diepgaande levensverandering, kan het nodig zijn het lichaam en de geest zowel fysiek als energetisch af te sluiten om het genezingsproces te laten beginnen.

Je leert jezelf  opnieuw aanvaarden.

Een rebozo sluitingsritueel kan je hierbij helpen, ongeacht of de ervaring recent was of al lang geleden heeft plaatsgevonden.

Hoe gaat het in zijn werk? 

Voor het effectieve sluitingsritueel met de rebozo wordt het lichaam van mama verwarmd. Eerst door een volledige lichaamsmassage. Hierbij worden alle spieren soepel gemaakt. Dit is de eerste stap naar ontspanning. Je komt hierdoor uit je hoofd en in je lichaam. 

Nadien wordt het lichaam opgewarmd door een (yoni-)stoomsessie te houden. Een moment waarbij het perineum en vagina lokaal verwarmd wordt, wat zorgt voor een goede doorbloeding in die regio. Er wordt hartverwarmende detox-thee geserveerd en als mama krijg je de tijd en ruimte om je (bevallings)verhaal te vertellen.  In alle privacy deel je wat er in je om gaat. Het laat je toe te zakken in je bekken en contact te maken met een heel gevoelige zone die veel emoties vasthoudt. Dit kan een emotioneel moment zijn.

Wil je liever niet praten? Dan kan er worden gedrumd terwijl jij in jezelf keert. Een stiltemoment is ook mogelijk. Je mag voelen waar jij behoefte aan hebt op dat moment.

Hierna ga je op de grond liggen en laat je van hoofd tot voeten voorzichtig inwikkelen in rebozo doeken*. Dit deel wordt ook wel "het sluiten van de botten" (closing the bones) genoemd. Tijdens de ceremonie wordt zorgvuldige muziek en geuren uitgekozen die een extra dimensie geven aan het ritueel.

De doeken worden tot een gepaste aangename spanning gebracht waardoor je als mama volledig in jezelf kan keren.  Je bevindt je in een cocon waardoor je lichaam en geest volledig kan rusten. Wanneer alle zones behandeld zijn krijg je de tijd om tot rust te komen en zich mentaal voor te bereiden op het terugkeren in de kamer. De doeken worden één voor één zachtjes losgemaakt en je kan als het ware ontwaken uit je cocon als nieuwgeboren vrouw.  

Praktisch 

De ceremonie vindt meestal plaats na 40 dagen na de bevalling* en neemt ongeveer 3 tot 4 uur in beslag. 

Het sluitingsritueel gebeurt samen met een collega van me. Specifieke wensen kunnen op voorhand besproken worden.

Verloop

Intro: we beginnen met een verkennend gesprek waarbij je een intentie zet voor het ritueel. Je mag ook kaarten en runen trekken die je ondersteunen tijdens je "reis". 

Massage: je krijgt een deugddoende ontspannende massage. Dit zorgt enerzijds voor een warm en soepel lichaam, maar het haalt je ook uit je hoofd. Een 4-handen massage is een heel bijzondere belevenis die op diepe lagen inwerkt. Tijdens de massage werken we ook met moxa om de baarmoeder en buik te verwarmen. Zeker bij een postpartum ritueel is dit heel helend. 

Stoomsessie: hierbij maak je contact met je bekken en ga je alles uitzweten dankzij het gebruik van de Svedhana tent.

Sluiting met de doeken: tijdens dit deel wordt je volledig gewiegd door de doeken en gesloten. 

Openen en landen: je wordt terug heel zacht geopend en voelt je herboren!

Prijs

De 3 tot 4 uur durende ceremonie met volledige lichaamsmassage, yoni steam en sluiting met de rebozodoeken kost 290€. (excl.btw)  Cadeaubon is ook mogelijk.​​

 

Bij een sluitingsritueel door 2 behandelaars krijg je een 4-handen massage, yoni-stoomsessie én stoomsessie in Svedhana tent voor het hele lichaam. Tijdens het ritueel worden ook professionele klankschalen gebruikt om een extra dimensie toe te voegen.

We voorzien ook thee en een lekkere gezonde snack. 

De energie die ontstaat door 2 behandelaars is ongelofelijk krachtig en helend. Samen vertegenwoordigen we de dragende community waar vrouwen zoveel nood aan hebben. De doeken worden ook op een iets andere manier aangespannen met 2 behandelaars waardoor het gevoel van de cocon nog meer naar boven komt. De stretching van hoofd en voeten die we enkel met 2 kunnen aanbieden is ook een meerwaarde. 

In beeld

bottom of page