top of page
massage deinze zwangerschap

Zwangerschapsmassage

Verzorg een moeder en je zorgt tegelijk ook voor de baby. 

Tijdens de zwangerschap ondergaat je lichaam een wonderbaarlijke, maar ook veeleisende transformatie. Zwangerschapsmassage is hierbij niet alleen een luxe, maar een essentiële ondersteuning.

Deze zachte, aangepaste massages zijn een veilige manier om zorg te dragen voor zowel jouw welzijn als dat van je baby. Sta jezelf deze bijzondere vorm van zorg toe, om je zwangerschap nog aangenamer te maken. Ontdek de kracht van aanraking tijdens deze unieke fase in je leven.

Wat maakt een zwangerschapsmassage zo bijzonder?

Een zwangerschapsmassage is uniek en verschilt in diverse opzichten van andere massages, voornamelijk vanwege de specifieke behoeften en veranderingen in het lichaam van een zwangere vrouw. Hier zijn enkele sleutelpunten die een zwangerschapsmassage bijzonder maken:

 1. Aangepaste technieken: zwangerschapsmassages gebruiken zachtere, mildere massagetechnieken die veilig zijn voor de moeder en het ongeboren kind. Deze technieken zijn aangepast om rekening te houden met de veranderende lichaamsdynamiek en gevoeligheid tijdens de zwangerschap.

 2. Positie en comfort: vanwege de groeiende buik kan het liggen op de buik ongemakkelijk of zelfs onmogelijk zijn voor zwangere vrouwen. Zwangerschapsmassages worden vaak uitgevoerd terwijl de vrouw op haar zij ligt of met behulp van speciale kussens of steunen voor extra comfort.

 3. Focus op specifieke gebieden: deze massages richten zich op gebieden die extra stress en spanning ondervinden tijdens de zwangerschap, zoals de rug, nek, schouders en benen. Dit helpt bij het verlichten van de typische ongemakken die zwangere vrouwen ervaren, zoals rugpijn, gezwollen enkels en beenkrampen.

 4. Hormonale balans: zwangerschapsmassages kunnen helpen bij het reguleren van hormonen. Studies hebben aangetoond dat deze vorm van massage kan bijdragen aan de vermindering van stresshormonen in het lichaam, terwijl het tegelijkertijd de niveaus van feel-good hormonen zoals serotonine en dopamine verhoogt.

 5. Emotionele ondersteuning: zwangerschap kan een rollercoaster van emoties met zich meebrengen. Zwangerschapsmassages bieden een vorm van emotionele steun en ontspanning, wat zeer welkom is tijdens deze periode van grote veranderingen.

 6. Verbeterde circulatie en lymfedrainage: deze massages helpen de bloedcirculatie en lymfedrainage te verbeteren, wat essentieel is voor het verminderen van zwelling en het verbeteren van de algemene gezondheid van zowel moeder als baby.

 7. Aangepast aan elke fase van de zwangerschap: de technieken en focusgebieden van de massage kunnen worden aangepast naarmate de zwangerschap vordert, rekening houdend met de veranderende behoeften van de moeder.

Duomassage

Deze unieke massagevorm is de perfecte manier om de band tussen jou en je partner of een dierbare vriendin te versterken. In een serene en comfortabele omgeving genieten jullie beiden tegelijkertijd van een ontspannende massage, verzorgd door Liselotte & Caroline.

Deze gedeelde ervaring versterkt niet alleen jullie band, maar zorgt ook voor een kalmerende en helende werking voor beiden, waarbij speciale aandacht wordt gegeven aan de behoeften van de zwangere persoon.

Gun jezelf en je geliefde deze heerlijke ervaring. Onze duomassage wacht op jullie – een perfecte gelegenheid om samen te ontspannen en nieuwe energie op te doen.

220 euro voor 90' voor 2 personen.

Voordelen van een zwangerschapsmassage

 • Vermindering van stress en angst

 • Verlichting van spierspanning en -pijn

 • Verbeterde slaap

 • Versterking van de emotionele band met je ongeboren kind.

Praktisch 

Zwangerschapsmassage: 95 euro voor 80'

Duomassage: 220 euro voor 90' voor 2 personen

Wist je dat een gedeelte door de mutualiteit terugbetaald wordt als je bij Liselotte boekt aangezien zij vroedvrouw is? 

Sommige hospitalisatieverzekeringen betalen het volledig bedrag terug als de zorg uitgevoerd wordt binnen een maand voor de bevalling.

Een afspraak kan je maken via mail.

 

Contacteer ons 

massage zwangerschap liselotte

Liselotte

Vroedvrouw

Logo in touch in tune

Massages gaan door in mijn praktijk in Hansbeke of aan huis.

zwangerschapsmassage caroline gent

Caroline

Doula

logo Caromama

Massages gaan door in mijn praktijk in De Pinte

In beeld

bottom of page